Ana Sayfa
Öğrenim Ücretleri
Katkı Payı/öğrenim Ücreti İade İşlemleri

İade İşlemleri

• Dersin açılmaması/ kapatılması/derse kayıt yaptıramama gerekçesi ile katkı payı/öğrenim ücreti iadesi;

Üniversitece ilan edilen “katkı payı/öğrenim ücreti iade son başvuru tarihi”ne kadar başvurmak koşulu ile, öğrencinin kayıt olacağı derslerin açılmaması, derse yeterli sayıda öğrencinin kayıt olmaması, derslerin kapatılması, derslere kayıt yaptıramama gibi durumlarda ödenmiş olan katkı payı/öğrenim ücreti iade edilir.

 

• Yeni kayıt dönemlerinde ücret yatırıp, Üniversitemize kayıt yaptıramama gerekçesi ile katkı payı/öğrenim ücreti iadesi;

Yeni kayıt dönemlerinde ücret yatırıp, Üniversitece ilan edilen “ilgili dönemin kayıt  tarihi sonuna” kadar başvurmak koşulu ile, Üniversitemiz öğrenci otomasyon sisteminde yer almayıp kayıt yaptırmama gibi durumlarda ödenmiş olan katkı payı/öğrenim ücreti iade edilir.

 

• Başarı Ortalamasına göre ilk yüzde ona giren ikinci öğretim öğrencilerine yapılacak ücret iadesi;

Güz Dönemlerinde yüzde ona giren öğrencilerin tesbiti Bahar Dönemi Katkı Payı/Öğrenim Ücreti ödemelerine yetişemediğinden, bu durumda olan öğrenciler öğrenim ücretlerinin tamamını yatırırlar. İkinci öğretim ile birinci öğretim rasındaki fark herhangi bir form ile başvuruda bulunulmadan kendilerine ait IBAN numaralarına  yatırılır. 

 

• Kendi isteği ile kayıt sildiren öğrencilerin katkı payı/öğrenim ücreti iadesi;

Kayıt yaptırıp kendi isteği ile kaydını sildiren öğrencilerin katkı payı/öğrenim ücreti iade edilmez.

 

• Katkı payı/öğrenim ücreti iade işlemi için izlenecek yol;

Katkı payı/öğrenim ücreti iade işleminin yapılabilmesi için iade formunun doldurularak (form sadece Dersin açılmaması/ kapatılması/derse kayıt yaptıramama/yeni kayıt dönemlerinde ücret yatırıp kayıt yaptırmama gerekçesi ile doldurulacaktır.) ödeme dekontunun aslının forma eklenmesi ve ilan edilen başvuru tarihlerine kadar Öğrenci Katkı payı Birimine teslim edilmesi gerekir.  Başvuru tarihlerinden sonra iade başvurusu kabul edilmez.

 

• Katkı payı/öğrenim ücreti iade işlemi için IBAN Bilgisi;

Öğrencilerimize yukarıda sayılan nedenlerden dolayı İADE işlemleri IBAN ile yapılacaktır. Bu nedenle SABİS sisteminde IBAN bilgileri KENDİLERİNE ait T.C.Kimlik numaranıza ait olmalıdır. Aksi halde İADE ÜCRETİ yatırılamaz.

Dosyalar