Genel

1992 yılında kurulan Sakarya Üniversitesi bünyesinde 15 Fakülte, 6 Enstitü, 1 Konservatuar ve 3 Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Esentepe Kampüsü'nde hizmet vermektedir. Bu kampüste Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Orta Doğu Enstitüsü, İşletme Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi,  Siyasal Bilimler Fakültesi, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İşletme Fakültesi, Fen Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Devlet Konservatuvarı, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Adapazarı Meslek Yüksekokulu ve Adalet Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. Bu eğitim birimlerinin öğrenci işleri merkezden yönetilmektedir.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Eğitim Fakültesi  Hendek ilçesinde,Tıp Fakültesi Korucuk semtinde, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Mithatpaşa semtinde bulunmaktadır. Bu eğitim birimlerinin öğrenci işleri ise kendi bünyelerinde kurulan öğrenci işleri tarafından yürütülmektedir.

Fotoğraflar