2024 Yks Mazeretli Kayıt İşlemleri Hakkında

2024 YKS Mazeretli Kayıt İşlemleri Hakkında

YKS Kılavuzlarında  belirtilen  (Ek Yerleştirme  dâhil)  kayıt tarihleri arasında çeşitli  sebeplerle  kayıt  yaptıramayanların  başvuruları  ile  ilgili  yapılacak  işlemlerin  17.01.2024  tarihli Yükseköğretim  Yürütme  Kurulu  toplantısında  incelendiği  ve  ilgili  yılın  YKS  Kılavuzlarında  (Ek Yerleştirme  dâhil)  yayımlanan  kayıt  tarihlerinde  kayıt  yaptıramayan  adayların,  kayıt  tarihinin  bitiş tarihinden  itibaren  1  hafta  içinde  başvurması  durumunda  adayın  mazeretinin  ilgili  yükseköğretim kurumu tarafından  değerlendirilerek mazereti  kabul edilen  öğrencilerin  kaydının  yapılması,  1.  haftanın son  günü  mesai  bitiminden  sonra  başvuru  yapanların  başvurularının  değerlendirmeye  alınacaktır.

2024 YKS  kayıt işlemleri  23.08.2024 tarihinde  sona erecek  olup mazeretli  kayıt  başvurularının 26-30 Ağustos 2024 tarihi mesai bitimi olması gerekirken 30 Ağustos 2024 Cuma gününün  resmî tatil olması nedeniyle bu yıla mahsus olmak üzere 2 Eylül 2024 Pazartesi günü mesai bitimine kadar başvuru alınması,  bu  tarihten  sonra  başvuru  yapanların  başvurularının  değerlendirilmeye  alınmayacaktır.

Başvurular 2024 YKS sınav sonucuna göre kayıt hakkı kazanılan Fakülte veya Meslek Yüksekokullarına aşağıda istenen belgeler ile birlikte yapılacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

- Mazeret Belirten Dilekçe,