Ana Sayfa
Duyurular
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Sonuçları

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI

Kayıtlar aşağıda verilen tarih ve kriterler çerçevesinde yüz yüze ve şahsen yapılacaktır.

> Belirlenen süre içinde asil adaylardan başvuru yapılmaması halinde sırayla yedekler çağrılacaktır, kontenjan dolmaması halinde dahi asil ve yedek olarak ilan edilen liste haricinde kalan (Ön Kontrol Listelerinde Başvuru Durumu; Onay ve Red olan) adaylar için yerleştirme yapılmayacaktır. 

> Başarıya Dayalı Yatay Geçişlerde asillerden kayıt olmayanların yerine iki defa sırası ile yedekler için çağrı yapılacaktır, bu iki çağrı sonunda kontenjan dolmasa dahi yedekler için çağrı yapılmayacaktır.

> Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin geldikleri Üniversitelerdeki kayıtları kesin kayıttan sonra tarafımızca sildirileceğinden öğrencilerin kayıt silmeyle ilgili işlem yapmasına gerek yoktur.

> 2023-2024 Bahar dönemi için başka bir Üniversiteye yatay geçiş başvurusu yaparak kayıt olan ve Üniversitemizden de kayıt hakkı kazanan öğrencilerin yatay geçiş ile kayıt oldukları Üniversiteye Yatay Geçiş Hakkından Feragat ettiklerine dair dilekçe vererek kayıtlarını sildirmeleri gerekmektedir.

> Öğrencilerin, Ders Sayma işlemleri bölümlerce kesin kayıtlardan sonra yapılacaktır. Ders sayma formu için tıklayın (Sedece öğrencilik bilgilerinin doldurulması yeterlidir ders bilgileri boş bırakılabilir).

> Derse Yazılma (2. Öğretim Katkı Payı Yatırma) Tüm Yatay Geçiş Öğrencileri, Bölümlerce intibakı yapılan öğrenciler Bahar Dönemi MAZERETLİ Derse Yazılma haftasında ders seçimi yapabileceklerdir. Ders seçimleri için web sayfamızda yayınlanan duyuruları takip edin.

> Öğrenciler kesin kayda gelmeden önce aşığada verilen Kayıt Taahhüt, Öğrenci Bilgi Formu ve Ders Sayma Başvuru formlarını doldurarak kayıtta teslim edeceklerdir.

 

Kayıt İçin Gerekli Belgeler 

1- Okumuş olduğunuz Üniversiteden alınacak "Yatay Geçiş Yapmasında Engel Yoktur" yazısı,

2- Onaylı Not Durum Belgesi (Transkript) Aslı,

3- Onaylı Öğrenci Belgesi,

4- Nüfus Cüzdan fotokopisi,

5- 3 Adet Vesikalık Fotoğraf.

6- Başvuru Sistemine yüklenen Belgeler (Sakarya Üniversitesi | Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı | Duyuru | Yatay Geçiş Duyurusu (2023-2024 Bahar Dönemi) adresinde ilan edilen belgeler) (e-Devlet ve e-İmzalı belgeler geçerlidir.)

7- Kayıt Taahhüt Formu (Form için tıklayın).

8- Öğrenci Bilgi Formu (Form için tıklayın).

9- Ders Sayma Başvuru Formu (Form için tıklayın).(Sedece öğrencilik bilgilerinin doldurulması yeterlidir ders bilgileri boş bırakılabilir)

Kayıtlar aşağıda verilen tarihler çerçevesinde yüz yüze ve şahsen yapılacaktır.

Başarıya Dayalı Yatay Geçişler:

Asil Kazananların Kaydı : 5 Şubat 2024 ( Saat 17:00 son)

1.Grup Yedek İlanı : 5 Şubat 2024 ( Saat 17:30)

1.Grup Yedek Kaydı : 6 Şubat 2024 ( Saat 17:00 son)

2.Grup Yedek İlanı : 6 Şubat 2024 ( Saat 17:30 son)

2.Grup Yedek Kaydı : 7 Şubat 2024 ( Saat 17:00 son)

Kayıt Yerleri:

--  Tüm Yatay Geçiş kayıtları Esentepe kampüsünde bulunan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 203 no’lu odada 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacaktır.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş sonuçlarına https://yatay.sabis.sakarya.edu.tr/Aday/Basvuru/YerlesmeKontrol adresinden ulaşabilirsiniz.

Ayrıca adaylar başvuru durumlarını ve tüm başvuruları https://yatay.sabis.sakarya.edu.tr/Aday/Basvuru/YerlesmeKontrol adresinden görüntüleyebilmektedir.