Ana Sayfa
Duyurular
2023 Dgs Ek Kontenjan Kayıtları

2023 DGS Ek Kontenjan Kayıtları

2023 DGS Ek Yerleştirme Sonucu Üniversitemize kayıt olacak öğrencilerin kayıtları  13-19 Ekim 2023 tarihleri arasında alınacaktır. Kayıt yerleri için  tıklayınız.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit  adresi üzerinden  13-16 Ekim 2023 tarihleri arasında elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. 

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

E-Devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin ayrıca kayıt belgesi teslim etmelerine gerek yoktur.

 KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

- Önlisans Diplomasının Fotokopisi,

- DGS Yerleştirme Sonuç Belgesinin internet çıktısı,

- Nüfus Cüzdan Fotokopisi,

- 3 adet vesikalık fotoğraf,

NOT: Öğrenciler kayıt yaptırdıktan sonra intibak yapılması için Önlisans Not Durumu Belgesi ve Ders İçerikleri ile birlikte ilgili Bölüm Başkanlıklarına müracaat edeceklerdir. Bu sebeple öğrencilerin kayda gelirken Transkript ve Ders İçerikleri getirmesi gerekmektedir.

     2023 yılı Dikey Geçiş Sınavı Ek Kontenjan kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına (09 Şubat 2024) kadar, 2023 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabileceklerdir.