2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Sonuçları

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI

Kayıtlar aşağıda verilen tarih ve kriterler çerçevesinde çevrimiçi (İnternet üzerinden) yapılacaktır. (Elden Kayıt alınmayacaktır.)

>Belirlenen süre içinde asil adaylardan başvuru yapılmaması halinde sırayla yedekler çağrılacaktır, kontenjan dolmaması halinde dahi asil ve yedek olarak ilan edilen liste haricinde kalan (Ön Kontrol Listelerinde Başvuru Durumu; Onay ve Ret olan) adaylar için yerleştirme yapılmayacaktır.

> Başarıya Dayalı Yatay Geçişlerde asillerden kayıt olmayanların yerine iki defa sırası ile yedekler için çağrı yapılacaktır, bu iki çağrı sonunda kontenjan dolmasa dahi yedekler için çağrı yapılmayacaktır.

> Öğrenciler kayıt sistemine geldikleri vesikalık fotoğraf yükleyerek kayıtlarını tamamlayacaklardır, uygun bulunmayan fotoğraflar kabul edilmeyecek ve öğrenci kartları basılmayacaktır. Öğrenci kartlarını; 4 Ekimden sonra ilgili öğrenci işleri birimine başvuru evraklarını (Başvuru Sistemine yüklenen belgeler) teslim ederek alınabileceklerdir.

> Kayıt sayfasına sadece Vesikalık Fotoğraf yüklenecektir. Başvuru için istenen ve başvuru sayfasına yüklenen belgeler 4 Ekim tarihinden sonra ilgili öğrenci işlerine teslim edilecek ve Öğrenci Kartları alınacaktır.

> Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin geldikleri Üniversitelerdeki kayıtları kesin kayıttan sonra  tarafımızca sildirileceğinden öğrencilerin kayıt silmeyle ilgili işlem yapmasına gerek yoktur.

> 2022-2023 güz dönemi için başka bir Üniversiteye yatay geçiş başvurusu yaparak kayıt olan ve Üniversitemizden de kayıt hakkı kazanan öğrencilerin yatay geçiş ile kayıt oldukları Üniversiteya Yatay Geçiş Hakkından Feragat ettiklerine dair dilekçe vererek kayıtlarını sildirmeleri gerekmektedir.

> Başvuru esnasında sisteme yüklenen, kayıttan sonra teslim edilen ve ayrılınan Üniversiteden gönderilen belgeler arasında tutarsızlık tespit edilmesi halinde adayın kaydı iptal edilerek hakkında hukuki süreç başlatılacaktır.

> Kayıtlar ve yedeklerin açıklanması saat esasına göre yapıldığından kaydınızı son ana bırakmayınız, son başvuru saatinden önce sisteme giriş yapılmış olunsa dahi süre içerisinde kaydet butonuna basmadığı takdirde kayıt tamamlanmamış olur.

> Öğrencilerin, Ders Sayma işlemleri bölümlerce kesin kayıtlar yapıldıktan sonra yapılacaktır.

> Derse Yazılma (2. Öğretim Katkı Payı Yatırma) Tüm Yatay Geçiş Öğrencileri, Bölümlerce intibakı yapılan öğrenciler Güz Dönemi Derse Yazılma haftasında ders seçimi yapabileceklerdir.

Fen-Edebiyat Fakültesi tercih eden adayların dikkatine; Fakülte, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve Fen Fakültesi olarak ikiye ayrıldığından öğrencilerin kayıt işlemleri Yükseköğretim Kurulu Başkanılığıdan gelecek karar doğrultusunda fakültenin eski ya da yeni isimlerine yapılacaktır.

Kurumlar Arası Başarıya Dayalı Yatay Geçiş (Tıp Fakültesi Hariç)

Asil Kazananların Kaydı

5 Eylül 2022 (Saat 09.00’da başlayacak) ve 6 Eylül  2022 (Saat 17.00’da bitecek)

Yurt Dışı Başarıya Dayalı Yatay Geçiş

Yurt Dışı Yükseköğretim Kurumlarından aynı sınıfa, aynı kurumdan kontenjanın yüzde onundan fazla öğrenci alınamadığından asilden kayıt olanların geldikleri Üniversiteye göre yedeklerde değişiklikler olabilecektir. (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 28.08.2015 – 49642 tarih sayılı yazısı)

Sonuçlar İçin Tıklayın.

Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde-1) Yatay Geçiş (Tıp Fakültesi dahil)

Kazananların Kaydı

Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) ile yatay geçişte yedek ilan edilmemektedir.

Kurum İçi Başarıya Dayalı Yatay Geçiş

Sonuçlar İçin Tıklayın.

Bütün Yatay Geçiş Türleri İçin kayıtlar   yatay.sabis.sakarya.edu.tr   adresin yukarıda belirtilen tarihlerde yapılacaktır (Sisteme giriş yapıldıktan sonra tercihlerim kısmını tıklayarak kayıtlarını yapabileceklerdir).

Kayıt işlemleri ile ilgili sorunlarınız için kayıt tarihleri içerisinde    yatay@sakarya.edu.tr    adresi ile iletişim kurabilirsiniz.

Adaylar Yatay Geçiş sonuçlarına  yatay.sabis.sakarya.edu.tr  adresine giriş yaparak ulaşabilmektedirler.