2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş 1. Grup Yedek Sonuçları

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ 1. GRUP YEDEK SONUÇLARI

Kayıtlar aşağıda verilen tarih ve kriterler çerçevesinde çevrimiçi (İnternet üzerinden) yapılacaktır. (Kayıtlar tamamen internet üzerinden yapılacağından elden belge teslimi yapılmayacaktır.)

Salgın nedeni ile Yatay Geçiş ile ilgili her türlü işlem çevrimiçi (İnternet üzerinden) yapılacağından öğrencilerimizin verilen bağlantılarda ki duyuruları takip etmeleri önem arz etmektedir.

>Belirlenen süre içinde asil adaylardan başvuru yapılmaması halinde sırayla yedekler çağrılacaktır, kontenjan dolmaması halinde dahi asil ve yedek olarak ilan edilen liste haricinde kalan (Yerleşme Durumu; Yerleşemedi ve Ret olan) adaylar için yerleştirme yapılmayacaktır.

> Öğrenciler kayıt sistemine geldikleri Üniversiteden alcakları içeriğinde “Yatay Geçiş Yapmasında Engel ya da Sakınca Yoktur” ibaresi bulunan onaylı belge (başvuru anında belge yükleyenler dahil) ve vesikalık fotoğraf yükleyerek kayıtlarını tamamlayacaklardır, uygun bulunmayan fotoğraflar kabul edilmeyecek ve öğrenci kartları basılmayacaktır. Öğrenci kartları 15 Ekimden sonra ilgili eğitim birimlerinden teslim alınabilecektir.

>Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin geldikleri Üniversitelerdeki kayıtları kesin kayıttan sonra  tarafımızca sildirileceğinden öğrencilerin kayıt silmeyle ilgili işlem yapmasına gerek yoktur.

> Başvuru esnasında sisteme yüklenen, kayıt anında yüklenen ve ayrılınan Üniversiteden gönderilen belgeler arasında tutarsızlık tespit edilmesi halinde adayın kaydı iptal edilerek hakkında hukuki süreç başlatılacaktır.

> Kayıtlar ve yedeklerin açıklanması saat esasına göre yapıldığından kaydınızı son ana bırakmayınız, son başvuru saatinden önce sisteme giriş yapılmış olunsa dahi süre içerisinde kaydet butonuna basmadığı takdirde kayıt tamamlanmamış olur.

> Öğrencilerin, Ders Sayma işlemleri bölümlerce yapılmakta olup öğrenciler kayıt sayfasında sayılan derslerini (Ek Madde-1 ile başvuran adaylar sınıflarını da) görebileceklerdir.

>Derse Yazılma (2. Öğretim Katkı Payı Yatırma) Tüm Yatay Geçiş Öğrencileri 4-8 Ekim 2021 tarihleri arasında  ilgili Öğrenci İşlerine müracaat ederek derse yazılmalarını yapabileceklerdir, belirtilen tarihlerden sonra derse yazılma yapılmayacaktır. Mazeretli yazılma duyurusu için tıklayın..

> Üniversitemiz 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Eğitim Süreçleri için Tıklayınız...

Kurumlar Arası Başarıya Dayalı Yatay Geçiş (Tıp Fakültesi Hariç)

Kayıt Tarih ve Saatleri

1.Grup Yedek İlanı

28 Eylül 2021 Saat 17.00

1.Grup Yedek Kaydı

2.Grup Yedek İlanı

30 Eylül 2021 Saat 17.00

2.Grup Yedek Kaydı

1 Ekim 2021 (Saat 09.00’da başlayacak) ve 2 Ekim 2021 saat 16.00’da bitecek)

Yurt Dışı Başarıya Dayalı Yatay Geçiş (Tıp Fakültesi Hariç)

Yurt Dışı Yükseköğretim Kurumlarından aynı sınıfa, aynı kurumdan kontenjanın yüzde onundan fazla öğrenci alınamadığından asilden kayıt olanların geldikleri Üniversiteye göre yedeklerde değişiklikler olabilecektir. (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 28.08.2015 – 49642 tarih sayılı yazısı)

Kayıt Tarih ve Saatleri

1.Grup Yedek İlanı

28 Eylül 2021 Saat 17.00

1.Grup Yedek Kaydı

2.Grup Yedek İlanı

30 Eylül 2021 Saat 17.00

2.Grup Yedek Kaydı

1 Ekim 2021 (Saat 09.00’da başlayacak) ve 2 Ekim 2021 saat 16.00’da bitecek)

Kurum İçi Başarıya Dayalı Yatay Geçiş Sonuçlar için Tıklayın..

Asilden tüm öğrenciler kayıt olduğundan yedek ilan edilmemiştir.

Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde-1) Yatay Geçiş (Tıp Fakültesi dahil)

Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) ile yatay geçişte yedek ilan edilmemektedir. (Adapazarı Melek Yüksekokulu Web Tasarımı ve Kodlama Programında değerlendirme hatasından dolayı kayıt olamayan öğrenciler  29 Eylül 2021 (Saat 09.00’da başlayacak) ve 30 Eylül  2021 (Saat 16.00’da bitecek) arasında kayıtlarını olabileceklerdir)

Bütün Yatay Geçiş Türleri İçin kayıtlar   http://yatay.basvuru.sabis.sakarya.edu.tr   adresin yukarıda belirtilen tarihlerde yapılacaktır.

Kayıt işlemleri ile ilgili sorunlarınız için kayıt tarihleri içerisinde    yatay@sakarya.edu.tr    adresi ile iletişim kurabilirsiniz.

Üniversitemiz 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı yatay geçiş sonuçlarına http://gecis.basvuru.sabis.sakarya.edu.tr/SonucAciklama adresinden ulaşabilirsiniz.