Ana Sayfa
Duyurular
2021 Dgs Kayıtları

2021 DGS KAYITLARI

2021 Dikey Geçiş Sınavı Sonucu Üniversitemize kayıt olacak öğrencilerin kayıtları  17-24 Eylül 2021 tarihleri arasında alınacaktır. Kayıt yerleri için  tıklayınız.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit  adresi üzerinden  17 – 22 Eylül 2021 saat 23:59’a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. 

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

E-Devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin ayrıca kayıt belgesi teslim etmelerine gerek yoktur.

 KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

- Lise Diplomasının fotokopisi.

- Önlisans Diplomasının Fotokopisi,

- DGS Yerleştirme Sonuç Belgesinin internet çıktısı,

- Nüfus Cüzdan Fotokopisi,

- 6 adet vesikalık fotoğraf,

NOT: Öğrenciler kayıt yaptırdıktan sonra intibak yapılması için Önlisans Not Durumu Belgesi ve Ders İçerikleri ile birlikte ilgili Bölüm Başkanlıklarına müracaat edeceklerdir. Bu sebeple öğrencilerin kayda gelirken Transkript ve Ders İçerikleri getirmesi gerekmektedir.

NOT: DGS ile kayıt yaptıran öğrencilerimiz öğrenci kimliklerini 04 Ekim 2021 tarihinden itibaren ilgili Eğitim Birimi Bölüm Sekreterliklerinden teslim alabilirler.

2021 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2021-2022 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2021 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 11/08/2021 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.

 

 

DOSYALAR