Üniversitemizi Kazanan Öğrencilere Duyuru

ÜNİVERSİTEMİZİ KAZANAN ÖĞRENCİLERE DUYURU

Üniversitemizi tercih ederek YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri:

*****   İsteyen öğrenciler 03 – 05 Eylül 2018 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden elektronik kayıt yaptırabilirler. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin üniversitemize gelerek herhangi bir belge teslim etmesine gerek yoktur.

******   Elektronik kayıt yaptırmayan öğrenciler kayıt için ekte belirtilen belgeleri tamamlayarak 03 – 07 Eylül 2018 tarihleri içerisinde ekte belirtilen kayıt adreslerine teslim etmeleri zorunludur. Belirtilen süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

NOT 1:

• Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu İlk ve Acil Yardım Bölümü ile
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik ve Hemşirelik Bölümleri için   E-Devletten elektronik kayıt YAPILMAMAKTADIR. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin ilgili evraklarla şahsen gelmeleri gerekmektedir.

NOT 2:  Başka üniversiteye kayıt yaptırmak için Sakarya Üniversitesinden ilişik kesmek isteyen öğrencilerimiz,

• Esentepe Kampüsü içerisindeki eğitim birimleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına,
  • Kampüs dışındaki eğitim birimleri kendi birimine

Şahsen veya noter onaylı vekâlet verdiği kişi tarafından başvurarak ilişik kesme işlemini gerçekleştirebilir.

NOT 3: DGS Kayıt İşlemleri; Sonuçlar ilan edildikten sonra gerekli bilgi web sayfamızda ilan edilecektir.

Elektronik kayıt yapan öğrencilerin herhangi bir belge teslim etmesine gerek yoktur.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2018 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Kayıt işlemi tamamlanınca “sabis.sakarya.edu.tr” adresindeki “ ilk şifre oluşturma” işlemindeki kullanıcı adı öğrenci numarasıdır.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler İçin Tıklayınız.

Kayıt Yerleri İçin Tıklayınız.

Katkı Payları İçin Tıklayınız. (Menü-->Ödemeler Sekmesine Bakabilirsiniz.)

Akademik Takvim için tıklayınız.

***İngilizce Hazırlık Sınıfları Bilgilendirme***

***Tıp Fakültesini kazanan öğrencilerden Sağlık Raporu İSTENMEMEKTEDİR.***

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı için SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS İÇİ öğrenci yurtlarına (Kız ve Erkek) kayıtlar devam etmektedir.  İletişim: 0264 295 5299 - 5295 //http://www.yurt.sakarya.edu.tr/tr