2017-2018 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa ek kontenjan kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 13-19 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.
Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık 2017 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.
2017-2018 Güz Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri
Kayıt için gerekli belgeler (2017-2018)
1- Lise diplomasının aslı veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı veya diplomanın kayıp olması durumunda Lise Diploması Kayıp Belgesinin aslı (**)
2- ÖSYS Sonuç Belgesinin internet çıktısı
3- Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Fotokopisi
4- 6 adet 4.5x6 ebadında çekilmiş vesikalık fotoğraf
5-Sağlık Bilimleri Fakültesi bölümlerine kayıt yaptıracaklar için 2016-ÖSYS Tercih Klavuzunda belirtildiği üzere “tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği ürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu” getirmeleri gerekmektedir.
6-Sakarya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım programına kayıt yaptıracaklar için 2016-ÖSYS Tercih Klavuzunda belirtildiği üzere “devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları” gerekmektedir.
7-1988 ve daha önce doğumlu erkek adayları için Askerlik Şubelerinden alacakları Askerlik Durum Belgesi. (1111 sayılı Askerlik Kanunu gereği 29 yaşından büyük yükümlüler askerlik şubesi başkanlıklarından alacakları askerlik durum belgesine göre kayıtları yapılır. Bu durumdakilerin askerliklerinin ertelenmesi mümkün olmadığından, kayıtlarının yapılmasını müteakip öğrenimlerine askerlik hizmetini tamamladıktan sonra devam edebilirler)