2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Yatay Geçiş Sonuçları

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı yatay geçiş sonuçlarına http://gecis.basvuru.sabis.sakarya.edu.tr/SonucAciklama  sayfasından ulaşabilirsiniz.

Kayıt süresi içinde kayıt yaptırmayan öğrenci hakkından vazgeçmiş sayılır.

Bütün Yatay Geçiş Kayıtları şahsen ve aşağıda belirtilen tarihlerde Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı Esentepe Kampüsü Serdivan/SAKARYA adresinden yapılacaktır.

Kayıt tarihleri ve istenilen belgeler:

17 Eylül 2018-18 Eylül 2018:        Asil Öğrenci Kayıtları

19 Eylül 2018                               1. Grup Yedek İlan

20-21 Eylül 2018                           1. Grup Yedek Kayıtları

24 Eylül 2018                                2. Grup Yedek İlan

25-26 Eylül 2018                            2. Grup Yedek Kayıtları

GEREKLİ BELGELER;

- Öğrenci Belgesi
- 6 Adet Fotoğraf
- Nüfus Cüzdan Fotokopisi
- Transkript Aslı
- ÖSYM Sonuç (Yerleştirme) Belgesi ve Sınav Sonuç Belgesi
- Dikey Geçişten puanı ile yerleşenler için DGS Yerleştirme ve Sonuç Belgesi
- Ders Planı ve Ders İçerikleri (Ara sınıf öğrencileri için )
- Disiplin Cezası Almadığına Dair Belge (Öğrenci Belgesi Veya Transkripte yazıyorsa gerekli değil)

- İlk ve Acil Yardım Programına kayıt olacak öğrencilerin 2018 ÖSYS Kılavuzunda belirtilen,( Bu programa alınacak öğrencilerin, devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.) Heyet Raporu almaları gerekmektedir.

- Ebelik ve Hemşirelik Bölümlerine kayıt olacak öğrencilerin 2018 ÖSYS Kılavuzunda belirtilen, (Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen) Heyet Raporu almaları gerekmektedir.

LİSTE İLE İLGİLİ SORU VE SORUNLARINIZ İÇİN İLETİŞİM BİLGİLERİ;

akina@sakarya.edu tr